A 3TO-Spange kiválóan alkalmas a benőtt és eldeformálódott körmök kezelésére. A kapcsok végét gyengéden a köröm széle alá helyezve egy összehúzó drót segítségével a körömlemezen összekapcsoljuk. Ennek segítségével a benőtt köröm kiemelkedik a körömsáncból, lehetővé téve, hogy a köröm az eredeti formájában nőjön tovább. A három részből álló körömszabályozót (3TO-Spange) már évek óta nagy hatékonysággal alkalmazzák a benőtt és eldeformálódott körmök kezelésénél – nem kevésbé azért, mert nem zavarja a páciens mindennapi életét.

A három részből álló körömkapocs alkalmazható a természetes körömnövekedés helyreállításában gyulladt körömsánc esetén is. Ezt a kezelést kizárólag speciálisan képzett 3TO-Spange terapeuták alkalmazhatják (pedikűrösök, orvosok).

Működési elv

 

A rugós acéldrótból készült drót végén kampót képzünk, amelyeket a körömsánc alá akasztunk. A középső hurok megcsavarásával a körömsánc óvatosan megemelkedik és a köröm körül található szövetek mentesülnek a nyomástól. A körömkapocs húzóereje és emelőereje révén helyreállítható a köröm természetes növekedése, visszaállítható eredeti formája.

A kezelés folyamata

A körömprobléma vizsgálatát és a specifikus diagnózist követően a körömkapocs a benőtt körmök legtöbb esetében alkalmazható.

Először a rugós acéldrót mindkét végét az egyéni körömformára alakítjuk. Ezt követően kis kampókat képzünk, amelyeket a körömsánc alá helyezünk. Ez a folyamat alig vehető észre a páciens számára, mivel a drótvégeket nem nyomjuk a körömbe, hanem óvatosan a körömsánc alá akasztjuk.

A jobb és baloldali drótvégeket ezt követően egy összehúzóból készített hurok segítségével összekapcsoljuk. A spange a pácienshez alkalmazkodik: a drótnak szorosnak kell lennie és biztosítania kell a tehermentesítést, de ugyanakkor nem szabad kellemetlen, húzó érzést okoznia. A kapocs aktiválásával a köröm óvatosan megemelkedik, lehetővé téve az egyenes és normális körömnövekedést.

 

A drótvégek összekapcsolása után a kiálló drótvég speciális anyaggal lefedhető. Ez biztosítja, hogy a drót ne mozduljon el és megakadályozza az esetleges sérüléseket is (pl. a harisnya kiszakadását), amelyet a kiálló drótvégek okozhatnak.

Az egyéni esettől függően a kapocs a körmön marad néhány hétig és azzal együtt növekszik. A kezelés nem akadályoz sem szabadidős, sem egyéb tevékenységet, így tökéletes kényelmet biztosít a páciens számára. Szükséges a kapocs húzóerejének szabályozás, hogy a köröm normális növekedését biztosítsa.

Ez a kezelési módszer minden korosztály számára alkalmazható, sőt nikkel allergiások és cukorbetegek is használhatják.

Jelentkezés képzésre
Kapcsolat és szakellátás

3TO-Spange típusok
 

 • Normál spange
  0,4 mm vastag, rugós nemesacélból készült, az esetek több mint 95%-nál alkalmazható.

 • Kis méretű spange
  Alkalmazható gyermekeknél, kis körmök esetén és a kéz körmein. A normál spangéhoz képest vékonyabb, 0,35 mm vastag.

 • Erős spange
  A drót vastagsága 0,45 mm és elsősorban vastag körömre ajánlott.

 • Nikkelmentes spange
  Formájában és vastagságában a normál spangéhoz hasonló, de speciális, nikkelmentes drótból készült és a nikkel allergiás páciensek kezeléséhez alkalmazható.