A COMBIped drótos-ragasztós spange különösen hatékony a benőtt és eldeformálódott körmök kezelésében. A spange egyik oldalát gyengéden a körömsánc alá kell akasztani, míg a másik, ragasztós oldalát a köröm felszínére. Ezt a típust akkor is használhatjuk, ha a körmöt körülvevő terület be van gyulladva. Különlegesen lapos formája és a rugós drót hosszan tartó hatása miatt a COMBIped körömszabályozó a maximális kényelmet az optimális eredménnyel kombinálja.

Alkalmazása:
 

A COMBIped spange alkalmazható fájó, deformálódott, benőtt és csőkörmök esetén. Lehetővé teszi a drótos körömszabályozó alkalmazását, ha a körömsáncnak csak az egyik oldalához lehet hozzáférni. Az alkalmazástól függően a köröm egyik, vagy akár mindkét oldalán fejti ki hatását.

Az új COMBIped drótos-ragasztós spange az eredeti 3TO-Spange és a ragasztós Podofix spange kombinációjából született meg és ezek előnyeit ötvözi.

A COMBIped körömszabályozót kizárólag szakképzett és tapasztalt egészségügyi dolgozók alkalmazhatják.

Működési elv

 

A COMBIped spange a drótos körömszabályozó erősségét és a ragasztós spange előnyeit ötvözi.

A körömszabályozó egyik oldala rugós acéldrótból készült, amelyet a köröm alá kell akasztani. A másik oldalán műanyag lapocska található, amely pedig könnyen a körömre ragasztható. Az ellentétes erőpárnak köszönhetően a COMBIped hosszantartó hatást fejt ki a körömre és aktívan korrigálja a köröm formáját az egyik vagy mindkét oldalon. A hosszú távú hatás gyorsan látható eredményekhez és sikerekhez vezet. Jelentősen eldeformálódott körmöket is korrigálni lehet vele.

A kifejtett nyomás a megfelelő drótvastagság kiválasztásával könnyen szabályozható.

A körömszabályozó három különböző vastagságban érhető el: puha, közepes vagy erős.

A kezelés folyamata
 

A COMBIped körömszabályozó erőssége és hosszúsága a pácienshez igazodik.

Ezt követően a drót végén kis kampót alakítunk ki, melyet a körömsánc alá helyezünk be. A feszítőerő megfelelő kialakítását követően a ragasztós részt a körömre helyezzük. Tehát a kapcsot a köröm egyik oldalára, míg a műanyag lapot a köröm másik oldalára helyezzük fel.

Végül, a spange kiálló, műanyag részét finoman eltávolítjuk és megreszeljük a felületét.

Ez a módszer minden korosztály számára alkalmazható, gyermeknél és cukorbetegeknél egyaránt.

Jelentkezés képzésre
Kapcsolat és szakellátás